Mandag den 5. november starter team 1 op med at bemande BlivBrandmandNus facebookside. De ugentlige opslag om hvad der rør sig ude på deres stationer skal være med til at krydre forståelsen for brandmandsjobbet. De personlige vinkler vil skabe en helt anden type indhold, og fælles for opslagene vil være autenticitet og personlighed.

”Det er af allervigtigste karakter at vi viser de personlige historier, så interesserede kan få et realistisk billede af brandmandsjobbet. Der er ikke så meget realisme over de få TV-udsendelser der vises. Vi skal helt ind under huden og vise deres indre motivation siger projektleder fra BlivBrandmandNu, Torben Jensen”

Mette Nymark fra Nymark & Co. gav ambassadørerne en gennemgang i at fortælle om den indre motivation med udgangspunkt i Simon Sinek´s ”WHY”. Det er en nødvendighed at fortælle om den indre motivation, når man skal forsøge at sælge et budskab. Der kom samtidig helt generelle præsentationsteknikker på bordet, og ambassadørerne stiftede bekendtskab med ”fisken” som præsentationsværktøj, hvor formålet er at bygge historien op, og til slut give et slag med halen. Her er det indforstået og betyder blot at alle opslag skal afsluttes med et ”call to action” altså at der er et afsluttende budskab om at gøre et eller andet. Det kan være at besøge hjemmesiden, like eller dele opslaget.

Simone, Kasper, Kasper, Maria, Søren, Ida, Bente, Kim, Christian og Pernille blev efterfølgende trukket igennem en teknisk gennemgang af videoteknik, lyssætning, lyd og generelt om hvordan en historie bygges op på film. I fagudtryk hedder det audiovisuel formidling. Her forestod indehaver af filmselskabet Angry Art Production Michael Vrede undervisningen.

Afslutningsvis kom ambassadørerne igennem Beredskabsforbundet lektion om etikette på Facebook og de 10 friske og mega seje ambassadører fik leget med videooptagelser og redigeringsteknisk. De er nu klar til det vigtige arbejde med at rekruttere flere deltids- og frivillige brandfolk til de danske brandstationer.

Vil du se mere til ambassadørerne kan du like facebooksiden BlivBrandmandNu.dk (www.facebook.com/BlivBrandmandNu) og se deres ugentlige opslag.