Station Tårnby

Station Tårnby Gammel Kirkevej 100 2770 Kastrup Giv mig besked! Giv os din e-mail og mobilnummer, så giver vi dig besked, når denne brandstation mangler brandfolk.

Betingelser for ansættelse

FYSISK TEST TÅRNBY BRANDVÆSEN
Testen består af en kredsløbstest og en styrketest.
Kredsløbstesten har tre valgfri elementer, så den enkelte brandmand selv vælger om han eller hun vil, løbe, cykle eller ro. Styrketesten består af flere små øvelser, og er aldersgradueret.

Man begynder med kredsløbstesten. Efter kredsløbstesten, har man nogle minutter til at få pusten i, mens man tager indsatsdragt og røgdykkerapperat på. Herefter laves resten af testen uden pauser. Hvis man har spørgsmål til nogle af øvelserne, så er instruktøren til rådighed med vejledning.
Bestås testen ikke, kan man ikke fungere som røgdykker. Der er mulighed for at tage en ny test når man er klar, dog senest 3 måneder efter første test. Består man heller ikke denne gang tager ledelsen en samtale med brandmanden for at afklare fremtiden som røgdykker.

Der tages naturligvis hensyn til sygdom og skader i forbindelse med denne test.

STYRKETEST:
Slag med mukkert på dæk 35 gange ID & FÅ
Squat Med kettlebell på 20 kg - 25 styk ID & FÅ
Ophaling af slanger 3 B slanger i forlængelse til repos ID & FÅ
Gang med 2 B-kurve 100 m i gården ID & FÅ
Gå på ståltrappen 3 gange op og 3 gange ned ID & FÅ
Træk af dukke 70 kg - 40 m ID & FÅ

FORKLARING:
ID: Indsatsdragt
FÅ: Fuld åndedræt
TG: Tidsgrænse
Træningstøj: Røgdykkerunderklæder som er udleveret af brandvæsnet.

Opvarmningen står man selv for, men instruktøren vil gerne vejlede.

Herunder kan du se hvilke krav der stilles til den enkelte brandmand. Kravene er tilpasset brandfolkenes alder, og i roning også vægt, men er nogenlunde således:

Løb 1000 m på 5 minutter
5 km cykel på 11 minutter eller
2000 m roning på under 9 minutter
Se mere her: https://tb.taarnby.dk/uddannelse/arlig-fysisk-test/

Yderligere oplysninger

De årlige pligtige øvelser (10-12 stykker) ligger på mandag-torsdag, typisk i tidsrummet fra kl. 16:00 og 2 eller 3 timer frem. Derudover har hvert hold 6 årlige vedligeholdelsesøvelser på 2 timer, som de selv planlægger og står for.

Vagtform

Der er 4 vagthold med 7 brandfolk. En hverdagsvagt går fra kl. 15:30-06:00, og har man weekendvagt så går den fra fredag kl. 15:00 til mandag kl. 06:00. Der er mulighed for at bytte timer eller hele vagter i en app.