Tilbage til fakta

Det vigtigste

”De 5 minutter”

Når du har vagt, skal du opholde dig max. 5 minutter fra stationen. Det vil bogstaveligt talt sige, at fra alarmen lyder, har du fem minutter, til at komme på brandstationen og afgå med brandbilen.

Dette gælder uanset hvornår på døgnet, alarmen lyder. Uanset om du er på arbejde eller hjemme. Derfor handler det om at have tøjet klar, bilen tanket og vendt i den rigtige retning og dine nøgler inden for rækkevidde. At komme for sent er ikke en option, for det her kan handle om liv eller død!

Det kræver opbakning fra dit bagland. Din familie skal være indstillet på, at når du har vagt, så står du til rådighed for brandstationen – ikke for dem. Lokalsamfundet har tillid til og forventer at brandfolkene kommer hurtigt når der er brug for dem.
Ligeledes skal din arbejdsgiver forstå, at når alarmen lyder, så er du ude ad døren. Også selv om du sad i et vigtigt møde…

At være brandmand er en livsstil. Det kan ikke gøres halvt. Omvendt vil dit job som deltids- eller frivillig brandmand betyde stor personlig udvikling, selvindsigt og samtidig give dig et fantastisk netværk med de øvrige brandmænd på stationen. Det vil også gavne din arbejdsgiver, da de får en fantastisk medarbejder der er motiveret og kan gribe ind hvis der sker uheld på arbejdspladsen.